MERSİN / TARSUS - Kulak Ortaokulu

Nis

23 NISAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMIMIZ VELİLERİMİZ VE TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİN KATILIMI İLE

ÇOŞKU İLE KUTLANDI. DÜZENLENEN ETKİNLLİKLER, YARIŞMALAR, HALK OYUNU GÖSTERİLERİ VE ÇEKİLİŞE VELİLERİMİZ VE ÖĞRENCİLERİMİİN İLGİSİ YÜKSEKTİ.

Nis

İLK VE ORTAOKUL KADEMESİNDE YARIŞMAYA KATILAN İDDALI ÖĞRENCİLERİMİZ ARASINDAN EN HIZLI OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİ SEÇTİK VE ÖDÜLLERİNİ HAKETTİLER.

Ara

Okulumuz 8/A öğrencileriyle bu şehri sadece muhteşem tarihi ve doğal güzellikleri ile değil

"Tarsus Mutfaği " başlikli gastro kültürü ile de tanimak için Tarsus'a özgü kısır yaptik.

Bu eşsiz lezzeti yaparak kültürümüze sahip ciktik.

Ara

Okulumuz 2/A öğrencileriyle bu şehri sadece muhteşem tarihi ve doğal güzellikleri ile değil,

"Tarsus Mutfaği " başlikli gastro kültürü ile de tanimak için şalgam yaptik.

Bu eşsiz içeceği yaparak kültürümüze sahip ciktik.

Kas

OKUL SAĞLIĞI HİZMETLERİ

Okul Sağlığı Hizmetleri; öğrencilerin ve okul personelinin sağlığın değerlendirilmesi, geliştirilmesi, sağlıklı okul yaşamının sağlanmasıve sürdürülmesi, öğrenciye ve dolayısıyla topluma sağlık eğitiminin verilebilmesi için yapılan çalışmaların tümüdür. Okul Sağlığı Öğrencilerin, öğretmenlerin ve okul personelinin ruhsal,  bedensel ve sosyal açıdan tam bir iyilik halinde olmalarını hedefler.

Okul Sağlığı Hizmetleri Neden Önemli?

• Erken fark edilen büyüme-gelişme bozukluklarının önüne geçmek daha kolaydır.
  • Bu dönemde alınacak koruyucu önlemler yaşam boyu yararlı olur.
  • Okul ortamında kazaların gelişmesi olasılığı fazladır.
  • Görme ve işitme sorunları öğrencileri başarısızlığa götürebilir.
  • Okulda sağlık eğitimi yapılabilir. Bulaşıcı hastalıkların görülme ve yayılma hızı daha fazla olabilir. Ancak aşılama gibi koruyucu önlemler daha kolayca alınabilir.

Kas

Kültürün İzinde Mersin projesi kapsamında Okulumuzda düzenlenen Tarsus gezimizden kareler. Tarsus müzesi, Tarsus Eski Evleri, St. Paul Kuyusu, Danyal Peygamber'in Kabri, Kubat Paşa Medresesi, Ulucami, St. Paul Kilisesi, Kırkkaşık Bedesteni gezimizde, Tarsus tarih ve kültürü tanıtıldı. Okulumuz öğrencilerine güzel bir anı kaldı.

Ekm

Kültürün izinde Mersin projesi kapsamında okulumuz öğretmenleriyle gerçekleştirdiğimiz toplamızda;

1. Sene boyunca yapılacak etkinlikler
  2. Tarsus kültürü üzerine düşünceler
  3. Öğrencilerimize kazandırılmak istediğimiz hedefler
  4. Yapılacak etkinlikler için görev dağılımları
  5. Yapılacak etkinliklerin Tarsusumuzun kültürünü yansıtması
  6. Gezi planlamaları ve Tarsusta görülmesi gereken yerler

gibi başlıca konular üzerine kararlar alınarak projeye verilecek desteğin ilk adımını atmış olduk

Ekm

Kültürün izinde Mersin projesi kapsamında okulumuzun hazırlamış olduğu Tarsus temali afişimiz.